ІІ Міжнародна українсько-азербайджанська конференція «BUILDING INNOVATIONS – 2019». Секція: Енергоефективна економіка в Україні, Азербайджані та ЄС проблеми сьогодення та майбутнього

 

23-24 травня у ПолтНТУ пройшла ІІ Міжнародна українсько-азербайджанська конференція «BUILDING INNOVATIONS – 2019». Два дні на базі університету науковці з України, Азербайджану, Грузії та Хорватії обмінюватимуться досвідом й обговорюватимуть актуальні проблеми і перспективи розвитку будівельної галузі. Секція конференції: «Енергоефективна економіка в Україні, Азербайджані та ЄС: проблеми сьогодення та майбутнього» проходила в рамках запланованих заходів модуля Жан Моне програми Європейського Союзу Ерасмуз +: Виклики енергоефективності: співпраця України з ЄС. Секція була присвячена 30-річчю створення Європейської програми імені Жана Моне. Програма, відкрита в 1989 році в цьому році зустрічає своє 30-річчя з великим багажем накопиченого досвіду і напрацювань в сфері освіти і досліджень в області Європейської політики та діалогу між представниками університетів, політиками і цивільним суспільством по всьому світу. Головна мета секції конференції полягала, зокрема, у визначені стану і оптимальних шляхів вирішення завдань енергоефективності в різних галузях економіки України, Азербайджану та Європейського союзу; формування проектних підходів із залучення фінансових і технологічних ресурсів для вирішення проблем енергозбереження; виявлення проблем, формування стратегій і перспектив енергозбереження в Україні, Азербайджані та ЕС.

Всього в роботі секції конференції взяли участь 170 учасників, серед них 31 доктор наук, 78 кандидатів наук, аспіранти, студенти. Тези були надіслані з 10 міст України, Азербайджану, Грузії, Болгарії, Хорватії.

Учасники модуля Жан Моне презентували проект і представили ключові виклики енергоефективності України і ЄС, що дозволить в майбутньому максимально наблизитись до стандартів Європейського Союзу в сфері енергозбереження.

Завантажити збірник матеріалів